The 28-hour experiment: dag 1 (vr/za) nl

Door LuNaTiC op zaterdag 20 juli 2013 11:15 - Reacties (11)
Categorie: the 28-hour day experiment, Views: 4.286

Geen idee waar dit over gaat? Lees dan eerst: Tomblog: The 28-hour day experiment

Zo, dag 1 zit erop. even een quick overview:

volgens schemawerkelijkconclusie
Opstaanvr 08.00 u vr 06.00 u2 uurtjes te vroeg
Bedtijdza 04.00 uza 03.00 u1 uurtje te vroeg
Opstaanza 12/13.00 uza 09.00 u3-4 uur te vroeg :o


Mijn nachtritme:

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/600598_10153030795110713_1086230558_n.jpg

Ik moest nog een dagje werken, dus kon nog niet meteen volgens schema om 8 uur opstaan. In plaats daarvan was ik iets voor zessen wakker, opgestaan en naar het werk gegaan. (slaapgrafiekje voor die nacht)

Dagje lekker gewerkt, het was lekker rustig, want ik had het meeste al afgerond en hoefde dus met name nog wat kleine dingetjesen & last minute verzoekjes af te handelen en mijn overdracht.

Eigenlijk was de eerste dag niet heel spannend, het is toch eigenlijk 'wat langer opblijven' dan normaal. En op een vrijdagavond gebeurt het natuurlijk wel vaker dat je langer op bent, even de kroeg in gaat enzovoorts.

Enige inkakkertje wat ik had was rond tienen, ik lag lekker op mijn hangmat de afscheidswedstrijd van Mark van Bommel aan het kijken en ik had een witbiertje erbij gepakt. Uiteindelijk opgelost door om 0.00 even anderhalf uur te gaan cardioŽn in de sportschool (lang leve onze gym, die 24/7, of 28/6 zo je wil :+, open is :P).

Uiteindelijk rond 3.00 u naar bed gegaan zoals je op het grafiekje ziet (om een beetje de ochtend te compenseren), en uiteindelijk vrij snel in slaap gevallen. Nog een keertje 's nachts wakker geworden (heel normaal voor mij), gelukkig weer vrij snel in slaap gevallen.

Duidelijk dat mijn biologische klok nog moet gaan wennen qua slaap: zoals altijd op zaterdag werd ik uit mezelf wakker rond negenen. Terwijl dat nu natuurlijk pas rond 12.00u/13.00u zou moeten zijn volgens het schema. Het lukte ook niet meer om in slaap te komen, dus ben er maar gewoon uitgegaan. Vandaag weer een lange dag voor de boeg, dus wellicht dat ik het vannacht kan inhalen.

Status lichamelijk
Voel me prima, ondanks minder slaap dan voorgeschreven voel ik me nu nog wakker en fit, ik ga zo even een uurtje cardioŽn in de sportschool en daarna even lekker chillen met een boek op het balkon, en dan zien we wel weer verder. Morgen weer een nieuwe post :)

Vooruitzicht voor dag 2 (za/zo):

volgens schema
Bedtijdzo 08.00 u
Opstaanzo 16/17.00 u


Keep you updated!

Volgende: The 28-hour experiment: dag 2 (za/zo) 07-'13 The 28-hour experiment: dag 2 (za/zo)
Volgende: The 28-hour day experiment 07-'13 The 28-hour day experiment

Reacties


Door Tweakers user Dooievriend, zaterdag 20 juli 2013 11:56

Dat je rond 6u wakker wordt is normaal: het is blijkbaar het tijdstip waarop je op moet voor een werkdag, en bijgevolg is je bioritme erop ingesteld. Benieuwd of je tot 16u kan slapen "vannacht" :)

Door Tweakers user LuNaTiC, zaterdag 20 juli 2013 12:00

Ja klinkt logisch, al bedoel ik met name dat ik eigenlijk altijd wel een paar keer per nacht wakker wordt, ook doordeweeks.

Dus wanneer ik om 6 uur op moet voor werk, komt het geregeld voor (meer regel dan uitzondering) dat ik een aantal keer per nacht (2 uur/3 uur/4 uur) wakker word.

Soms kan ik vrij snel doorslapen, andere nachten ben ik klaarwakker, kom dan niet meer in slaap (of pak ik nog net snel een uurtje mee op het einde, maar daar word je wel brak van).

Door Tweakers user naarden 4ever, zaterdag 20 juli 2013 12:58

Hoe ga je nou over een week of 2 onthouden welke dag het ook alweer is... }>

Door Tweakers user the mod man, zaterdag 20 juli 2013 16:08

naarden 4ever schreef op zaterdag 20 juli 2013 @ 12:58:
Hoe ga je nou over een week of 2 onthouden welke dag het ook alweer is... }>
Daarvoor heb je een mobiel en vrienden.

Het lulligste aan zo'n schema is dat de supermarkten dicht zijn op de momenten dat je naar de supermarkt wil. (eigen ervaring)

Door Tweakers user LuNaTiC, zaterdag 20 juli 2013 16:23

In mijn schema is er anders geen enkel moment voor zover ik kan zien dat er geen supermarkt open is. Maar nu ga ik uiteraard uit van mn eigen situatie dat ik vakantie heb en alle vrijheid ;)

Dan nog zou het een beetje organisatie vereisen en een beetje vooruitplannen, oftewel op de dagen dat je wel kan, zorgen dat je voldoende voorraad hebt om de dagen door te komen dat je er niet heen kan ;)

Door Tweakers user Damic, zaterdag 20 juli 2013 16:39

Hoe hou je eigenlijk zo'n mooie grafiek bij?

Door Tweakers user LuNaTiC, zaterdag 20 juli 2013 16:44

Is een app op je telefoon, sleep cycle. :)

Door Tweakers user hostname, zaterdag 20 juli 2013 17:50

Ik heb ooit een interview/talk van Randall Munroe (auteur van xkcd) gezien waarin hem gevraagd werd of hij het ook geprobeerd had. Zijn conclusie was dat het de eerste paar dagen wel oke ging, maar dat hij na anderhalve week compleet gek van werd. Kan het interview alleen even niet meer vinden.

Door Tweakers user Damic, zaterdag 20 juli 2013 20:03

@hostname: het probleem is dat je dat met het huidige 24/7 dagen stelsel niet echt kunt combineren, moest je dat wel kunnen combineren dan zou het perfect werken.

Door Tweakers user bogy, zaterdag 20 juli 2013 22:52

howly cow ...

dit lijkt me wel iets .... hahaha ... jullie moesten eens weten hoe IK leef in het ritme.. amai ...

ik ben namelijk zelfstandig pc hersteller, ben vaak tot een kot in de nacht bezig, en dan zie je het weer licht worden rond 4-5 uur ... wat doe je dan ???
gaan slapen om dan overal te laat te komen?? ik niet hoor, ik blijf wakker tot het weer avond wordt ... en neen, geen drugs of gekke middelen.... gewoon zorgen dat je genoeg in het buitenlicht komt

en dan 's avonds wel proberen te gaan slapen rond een uur of 12; als ik niet weer alles licht zie worden .... want dan wordt het paniekvoetbal ... en begin ik naarstig m'n agenda te raadplegen op afspraken die ik kan verzetten in het geval ik me zou overslapen. en dan zet ik me op een heel lastige positie zodat ik onmiddellijk na de REMslaap weer wakker wordt; bv gewoon op een stoel, geen dekens om me warm te houden, nada... enkel m'n benen omhoog op tafel ofzo zodat ik geen opgezwollen voeten krijg....
dan zet ik 4 verschillende toestellen als wekker (gsm, tablet, 2 dectphones) en hoop ik dat ik na 4-5 uur weer wakker geraak... als ik voor de phones al wakker ben is het ok, als de phones mij wakker moeten maken is het niet ok want ik ben meestal met geen kanon wakker te krijgen qua geluid, m'n kat anderzijds kon me met 1 pootje op m'n neus wakker maken maar die is onlangs heengegaan wegens borstkanker...

yup; ik zie m'n bed niet vaak... soms 1x per week.. en dan is het genieten want dan weet ik dat ik lang kan slapen en helemaal uitgerust ben (7-8u slaap) ... Desondanks heb ik geen 'inhaalrust' nodig na een dubbele dag... en ik voel me na 16u wakker zijn ABSOLUUT niet moe genoeg, behalve als ik bv een dag met zeer zware inspannigen heb gehad ofzo, je kent ze wel die uitzonderingen. Maar 24u wakker zijn is voor mij niet lastig of moeilijk, ik begin pas moeite te krijgen als ik gegeten heb rond het 36e uur (avondeten dag 2); en dat is dan na een half uurtje 'ogenknipperen' weer voorbij... als ik maar 16u zou mogen wakker zijn, ik zou absoluut veel te weinig tijd hebben om de dingen te doen die ik zou moeten doen. En voor ontspanning zou er helemaal geen tijd meer zijn, ik zou een 16u per dag werkend robotje worden; opstaan, eten, werken werken, eten, slapen, opstaan eten, werken eten slapen.

ik begrijp dat je graag dit experiment doet, maar je baseert je op... een strip? of zit hier nu ook wetenschappelijk onderzoek achter? Want ik heb ook al eens gezien dat er mensen zijn die aan 4u/dag slaap komen door om de paar uur 20 minuten te 'powernappen' volgens een strict plan. Maar dan heb ik nog het liefst m'n eigen manier hoor, twee dagen wakker en dan ineens voldoende slapen (ahum)

in ieder geval, en dat zeg ik er wel bij; ZONDAG is mijn absolute rustdag en wordt er nooit gewerkt; die dag haal ik eventuele achterstallige rust in. zondags kruip ik dus ALTIJD in mijn lekkere bedje zodat ik zondag op maandag goed ben uitgerust voro weer een frisse week, zaterdagavond ga ik natuurlijk niet vreog slapen; dan is het pleziertijd en game ik, ontspan ik, ga ik uit ,etc etc ....

veel succes nog met je experiment

Door Tweakers user LuNaTiC, zondag 21 juli 2013 00:21

Interessant leesvoer (incl een stukje over de 28 hour day): http://www.news.harvard.e...999/07.15/bioclock24.html

Reageren is niet meer mogelijk