Hyves ergernissen

By LuNaTiC on Saturday 19 December 2009 15:32 - Comments (36)
Category: -, Views: 8.488

Nee, ik dans niet in m’n ondergoed als niemand kijkt. Ook ben ik niet uitgenodigd voor een etentje in het Witte Huis. En nee, ik kan het volkslied van Timboektoe niet zingen. Alleen al omdat Timboektoe geen volkslied heeft, AANGEZIEN HET NIET EENS EEN LAND IS.

Bovenstaande zijn enkele voorbeelden die ik in de afgelopen dagen ontving van mensen uit m’n contactlijst die me uitnodigden voor de gadget ‘What’s your street reputation’. Was ik blij dat ik eindelijk de laatste achtergebleven spetters heb kunnen ontwijken van de Buddypoke-diarree, nu is het schijnbaar hip om een ‘street reputation’ gadget op je profiel hebben. Want het is natuurlijk heel nuttig om te weten hoe je vrienden de meest volslagen idiote, onwaarschijnlijke en onjuiste vragen beantwoorden over je.

Hyves is op zich een heel leuk medium en dat meen ik echt. Leuk om oude vrienden, uit het oog verloren ex-collega’s en klasgenoten terug te vinden. Ook is het een ontzettend laagdrempelige manier om mensen die je bijvoorbeeld in de kroeg ontmoet hebt toe te voegen en nog eens na te babbelen over hoe gezellig het gisteren was. Ik kan terecht zeggen dat het mijn vrienden- en kennissenkring wel verbreed heeft over de afgelopen jaren.

Helaas kleven er ook enkele nadelen aan:

FWD: FWD: FWD:

Waarom nog spammen via mail, als het ook over Hyves kan? “FWD: Namenspel, lachen joh!” Een quote:
Probeer dit even uit!
Dit is een namenspel...

Neem de lijst met namen door.
Kies 'doorsturen'.
Als jouw naam op de lijst staat, zet er dan een
sterretje achter. Als je naam er niet tussen staat,
schrijf hem er dan bij, alfabetisch en zonder ster.
Stuur de mail door aan iedereen in je vrienden lijst
Stel geen vragen. Je zal later zien, wat er gebeurt.
Dit is echt tof!
Wat er gebeurt? Er gebeurt natuurlijk helemaal niets. Het enige wat ik zie, is een namenlijst met mensen die zo stupide zijn om die kansloze shit door te sturen. Ik kan eruit opmaken dat de Danielle’s, Jolanda’s en Monique’s (vier sterretjes) niet de meest heldere lichten zijn. Onbetwiste koploper is overigens Maureen, met zeven sterren. Ik wist niet eens dat er zoveel mensen Maureen heetten. Het is een kleine sample size, maar als dit een statistisch voorteken is, dan schrap ik Maureen maar even van mijn shortlist van babynamen af.

Sanne nodigt je uit voor de weggelopen puppy hyve


Nog zoiets, kunnen we even optyfen met al die kuthyves die je zelf hebt opgericht? Nee ik wil niet lid worden van de weggelopen puppy hyve. Wat voor voordeel levert me dat nu weer op (of voor een weggelopen puppy for that matter)? Je schiet er geen fuck mee op! Wil je je solidair tonen met weggelopen puppy’s? Ik ben al enkele jaren lid van WNF die trouw enkele euro’s per maand van m’n rekening afschrijven. Werkt volgens mij veel beter. Overigens ook ooit eens laten ompraten door een schattig meisje met grote puppy-ogen, dat dan weer wel.

Fijn kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!

Ja wtf, moet dat nou weer zo? Ten eerste geef ik geen fuck om de kerst. Oud & nieuw vind ik dan altijd nog wel gezellig, onder vrienden en in de kroeg. Voor de rest mag kerst van mij gestolen worden. Inclusief die achterlijke traditie van kerstkaarten. Maar als je dan toch te gierig bent om kerstkaarten te kopen, te lui om te schrijven en versturen, vervuil dan alsjeblieft ook m’n inbox niet met de digitale groeten. Bel/sms me dan, doe ze IRL. Waar e-cards de luie variant was van de fysieke kerstkaart, is de hyves PM de nieuwe luie variant van de e-card.

Mafia wars

Zijn die text based spelletjes nou nog steeds zo populair? Ik heb sowieso nooit echt gesnapt waar die fascinatie vandaan kwam, maar ik ken lui die verslaafder zijn aan die mafia spelletjes dan een heavy World of Warcraft addict. Maar nee, ik wil niet lid worden van je ‘Mafia mob’. Ik werd serieus toegevoegd door iemand die ik in 2003 eens heb ontmoet op een camping in fucking Blanes. Ooit eens op MSN toegevoegd, nooit meer wat van gehoord, maar blijkbaar goed genoeg om gerecruiteerd te worden voor een dom tekstpelletje. Get a life en ga wat nuttigs doen, of speel dan in elk geval een echt spel. Welkom in 2009, oplazeren met je text based spellen!

Misc

Bovenstaande voorbeelden zijn regelmatig terugkerende ergernissen. Zo nu en dan heb je nog de incidentele hoaxes (joah, echt waar betaalt Bill Gates je wel voor het doorsturen van dit mailtje, ik heb al 10.000 gulden mogen bijschrijven (notice de gulden :') !). Ook heb ik een hyves ‘vriend’ waarvan ik vermoed dat hij voor Jensen werkt. Bij Jensen hebben ze zo’n hi-la-risch stukje waarin oude internetgrappen met een lachband nieuw leven ingeblazen worden. Hij stuurt namelijk altijd precies dezelfde ‘grappige’ plaatjes die ik in 1999 al via de mail rondgestuurd kreeg . Je weet wel, van die typische humor/onzin.com plaatjes. Ik zit er aan te denken om al die lui eens wat typische 4chan /b/ dingen te forwarden. En dan de ook echt de zieke shit. Zouden ze dan stoppen?

En alsof de duivel ermee speelt: net nu ik inspiratie tekort kom om een afsluitende alinea te schrijven, krijg ik via m’n iPhone een push bericht van Hyves. En omdat plaatjes meer zeggen dan woorden:

http://farm3.static.flickr.com/2698/4197525826_2972493a4f_o.jpg

Zak toch in de stront met je kudt berichtjes!

Volgende: Opgeruimd staat netjes! 08-'10 Opgeruimd staat netjes!
Volgende: Keffertjes, voetbalplaatjes, guerrillahova's en het woord van god 11-'09 Keffertjes, voetbalplaatjes, guerrillahova's en het woord van god

Comments


By Tweakers user woekele, Saturday 19 December 2009 15:38

hihi :) En als je ze vriendelijk vraagt er mee op te houden, doen ze het gewoon weer. Select All is nou eenmaal makkelijker dan handmatig aanwijzen...

By Tweakers user LuNaTiC, Saturday 19 December 2009 15:41

@woekele

klopt, je slaat de spijker op de kop.

Wat me gelijk weer brengt bij een ergernis die er bij had mogen staan, de grootste spamster ooit had het gore lef om op een gegeven moment iedereen te sturen dat ze geen doorstuurberichten meer wilde hebben, want die gingen toch allemaal ongelezen de prullenbak in!

Heb je dan een bord voor je kop... ?

By Tweakers user Ywa, Saturday 19 December 2009 15:59

Oplossing: Uitschrijven

By Tweakers user wouteryeah, Saturday 19 December 2009 16:11

Of nooit inschrijven?

By Tweakers user LuNaTiC, Saturday 19 December 2009 16:11

of inschrijven, niet uitschrijven, en ergernissen van je afschrijven *O*

By Tweakers user bram_visser, Saturday 19 December 2009 16:38

Dude, you're so f*ckin' right.. Ik zou het zelf geschreven kunnen hebben.

Zullen we anders samen een hyves oprichten om deze info voort te brengen? ;)

By Tweakers user S401, Saturday 19 December 2009 17:02

Ja en dan maken we er een doorstuur mail van :+

Maar idd vooral die street reputation :(

By Tweakers user w0ndersp00n, Saturday 19 December 2009 17:04

Respect :P

Ik kan me er helemaal in vinden 8)7

[Comment edited on Saturday 19 December 2009 17:05]


By Tweakers user ThomasJ, Saturday 19 December 2009 17:18

100% waar. Ik heb een vriend die me ook constant dit soort onzin zit door te sturen, en als ik er iets van zeg, zegt hij dat ik niet zo moet zeuren |:(

By Tweakers user ViperNL, Saturday 19 December 2009 17:24

Doorstuurmailerts krijgen van mij steevast 2 zeer vriendelijke verzoeken ermee op te houden. Blijven ze doorgaan? Dan prop ik plaatjes van alle meest gore bejaardenporno, beastiality, bloederige ongelukken die de internets mij kan bieden in een mailtje. Uiteraard met het verzoek helemaal naar onder te scrollen, omdat anders al hun geliefden een pijnlijke dood zullen sterven aan vreselijke ziektes en dat ze dit vooral naar iedereen door moeten sturen. Reply all -> Send. :9

By Tweakers user DonJunior, Saturday 19 December 2009 18:13

Ik ken de frustraties...
Heb ook al sinds een half jaar geen Hyves meer..
Wat een rust in mijn mailbox, echte vrienden hebben je telefoonnummer en je mail!

By Tweakers user Larrs, Saturday 19 December 2009 18:13

Herkenbaar. :)

Ik kreeg laatst ook Streetreputation berichtjes van iemand. Heb het bekeken en een paar vragen beantwoord, maar je moet eindeloos vragen beantwoorden om de gadget iets nut te geven.
Of je moet geld uitgeven. 8)7 Heb het ook per direct weer verwijdert.

Met de rest ben ik het ook wel met je eens. :P

By Tweakers user Jantjeuh, Saturday 19 December 2009 18:28

Geweldig! En o.a door dit soort zaken zit ik niet op (cu2 opvolger) Hyves :Y)

By Tweakers user GZFan, Saturday 19 December 2009 18:47

Ik heb laatst gewoon iemand als 'vriend' verwijderd, omdat hij het gewoonweg niet kon laten om alles wat er in zijn inbox kwam aan al zijn 'vrienden' door te sturen... |:(
En geloof me: Het scheelt me een berg frustratie :) Dan maar een vrindje minder :Y)

By Tweakers user Sloeber, Saturday 19 December 2009 18:53

Geniaal! Ik heb precies dezelfde ergernissen. Nog een puntje, als je een reactie zet bij iemands foto, krijg je vervolgens 20 mailtjes op je hotmail, dat iemand er ook op heeft gereageerd, nee daar zit ik echt op te wachten.

By Tweakers user AlexV, Saturday 19 December 2009 18:59

By T.net user Reiniertjuhhh, Saturday 19 December 2009 18:53
Geniaal! Ik heb precies dezelfde ergernissen. Nog een puntje, als je een reactie zet bij iemands foto, krijg je vervolgens 20 mailtjes op je hotmail, dat iemand er ook op heeft gereageerd, nee daar zit ik echt op te wachten.
Dat kan je gewoon uitzetten.

By Tweakers user Afvalzak, Saturday 19 December 2009 19:04

By T.net user Reiniertjuhhh, Saturday 19 December 2009 18:53
Geniaal! Ik heb precies dezelfde ergernissen. Nog een puntje, als je een reactie zet bij iemands foto, krijg je vervolgens 20 mailtjes op je hotmail, dat iemand er ook op heeft gereageerd, nee daar zit ik echt op te wachten.
Dat kan je gewoon uitzetten.
Inderdaad. BTW Hotmail is z 2000...

[Comment edited on Saturday 19 December 2009 19:04]


By Martijn, Saturday 19 December 2009 19:51

Ugh, Hotmail.

Haal meer uit je Hotmail met Internet Explorer 8. Download nu!
Ik gebruik Linux.

Lees je Het Net, KPN/Planet, Ziggo of XS4ALL-mail in Windows Live Hotmail
Ik gebruik al Gamil.

Deel je leukste foto's met je vrienden met Windows Live Photos
Hyves, Facebook, Dropbox. Nee, dankje.

Ontdek nu Windows phone. De smartphone van dit moment
Geef mij maar een Android.

Minder SPAM in de verbeterde Windows Live Hotmail
Het is me toch wat! Bij Gmail heb ik nog nooit n spam-mailtje in m'n inbox gehad.

By Tweakers user Sloeber, Saturday 19 December 2009 20:46

Nee dat kun je niet uitzetten, dan moet je steeds handmatig bij elke reactie zeggen dat je geen notificatie ervan wil.

By Tweakers user Toolskyn, Saturday 19 December 2009 22:38

Alles waar 'Hyves' in staat blokkeren? Waar mensen zich al niet aan ergeren zeg...


By Tweakers user mae-t.net, Sunday 20 December 2009 05:16

Je kan die liefhebber van 10 jaar oude grappige plaatjes natuurlijk ook een Goatse voor zijn verzameling sturen... Of had hij die al? :P

By Tweakers user BeerenburgCola, Sunday 20 December 2009 11:45

Ik heb laatst gewoon iemand als 'vriend' verwijderd
Het woord van 2009 is dan ook "ontvrienden" oftewel het verwijderen van een vrindje uit een (online) vrienden netwerk!

Misschien dat hyves hier een grote rol in heeft gespeelt.

By Tweakers user GateKeaper, Sunday 20 December 2009 13:11

Niet te vergeten dat mensen echt doorsturen naar iedereen, zonder er maar bij na te denken dat er ook kinderen in hun lijst kunnen staan. Met dus als gevolg, dat er 16+ / 18+ berichten bij 10- langs komen.

Fanatieke hyvers... Getver.

By Tweakers user chocolade-reep, Sunday 20 December 2009 13:54

Vergeet niet dat het RTL ontbijtnieuws ook al raar gaat doen met Hyves, met stomme polls en filmpjes. Heel irritant.

By Tweakers user Omega007, Sunday 20 December 2009 14:00

Dat nog geen handige tweaker hier een bot voor heeft geschreven. Die op die "leuke oude grappige plaatjes" iets terug stuurt als: "hihi leuk hoor". Of die automatisch die "leuke mailtjes" doorstuurt en een sterretje achter je eigen naam zet. Geavanceerde AI kom er maar in. En iedereen maar denken dat je zo'n leuke actieve hyver bent.

By Tweakers user GateKeaper, Sunday 20 December 2009 14:13

@Omega007
Maak het dan wel instelbaar om positief en negatief te reageren.

Een bot die de betreffende mail automatisch beantwoord (en daarna verwijderd) met een tekst als hieronder, lijkt mij veel interessanter.

Uw mail is zojuist door ons geclassificeerd als zijnde een zogenaamd "spam" bericht. Namens de internet provider van de geadresseerde willen wij u verzoeken om dergelijke acties te staken".

Wij zijn genoodzaakt om uw ip adres te bewaren in onze loggegevens. Indien wij op korte termijn nog een dergelijke mail van u classificeren als zijnde spam, dan zijn wij tevens genoodzaakt om uw mail op onze backlists te plaatsen.

Vriendelijke groet,
SpamBot inc


By Tweakers user rhodium, Sunday 20 December 2009 17:09

Ik bekijk mijn berichten niet eens meer op hyves, laat staan dat ik er vaak kom :+ 39 berichten staan er nog te wachten om gelezen te worden.

By Tweakers user Alex), Sunday 20 December 2009 19:17

Wat een heerlijk artikel, helemaal mee eens. Gelukkig kun je bij Hyves wel instellen, wr je mailtjes van wil krijgen, en wel hier: http://www.hyves.nl/profielbeheer/instellingen/notificaties/

By Tweakers user sky-, Sunday 20 December 2009 22:31

Hyves :')

Zo, dat was het. Gewoon alles uitzetten (notificaties) and you are good to go.

By Tweakers user jhax78, Sunday 20 December 2009 23:45

selecteer alles en verwijderen is toch de beste optie tot nu toe van hyves ;)

By Tweakers user Omega007, Monday 21 December 2009 05:26

@GateKeaper
Het zou toch veel leuker zijn als niemand merkt dat er een bot achter jouw account draait, op den duur zijn het alleen nog maar bots die elkaar spam sturen :+

By Tweakers user Derice, Tuesday 22 December 2009 10:12

Liever die onzin via hyves dan dat een of andere idioot die niet nadenkt en z'n complete adresboek uit z'n mailclient een bericht met onzin stuurt.
Met als klap op de vuurpijl: Doodleuk alle e-mail adressen in het TO veld.

En dan vind de helft van die lijst het oh zo leuk om op "Reply all" te klikken en een reactie van 3 woorden te tikken. Daar heb ik cht een hekel aan.

By Tweakers user SemperFidelis, Monday 28 December 2009 12:02

Eindelijk een bash waarin ik me kan vinden.
Dan zijn er ook nog die WieWatWaar's. Hou dat lekker op Twitter wil je! Boeit mij het dat je vanochtend even bent wezen sporten en daarna je hond hebt uitgelaten! Ik vind Twitter al de grootste nonsens, dus ga dat niet op Hyves doen.

By Tweakers user Bladion, Sunday 29 August 2010 14:35

Helemaal mee eens! Je zou ze inderdaad wat /b/ dingen moeten sturen }>

Comments are closed