The 28-hour experiment: dag 2 (za/zo) nl

Door LuNaTiC op zondag 21 juli 2013 08:18 - Reacties (7)
Categorie: the 28-hour day experiment, Views: 4.084

Status: ÜBERFAIL

ik kan om er liegen, maar het blijft immers een experiment, dus zo, there I said it, ik heb nu al gefaald: dit is een stuk moeilijker dan het lijkt, en zeker dan ik had gedacht.

Ik had dit weekend expres geen actieve dingen gepland, om een beetje bij te komen en rustig de vakantie in te luiden. Maar dat had ik beter niet kunnen doen! Zo'n dag wordt meteen langer en die rustige dingen breken je op!


Dag zoals gezegd in de vorige post begonnen met een uurtje fitness. Daarna even een beetje in huis gerommeld, wat boodschappen gedaan, en vervolgens weer verder gerommeld in huis. Wel gek om 12 u ontbijten, om 18.00 u middageten en om 23.00 u avondeten. Na het eten maar wat series en een filmpje opgezet.

Uiteindelijk heb ik de klok van 01.00 u 's nachts nog gezien, maar daarna ben ik ergens weggedommeld terwijl ik de film zat te kijken. En nu zit ik dan te typen... om 08.00 u 's ochtends, de tijd dat ik *eigenlijk* juist naar bed moest.

Beter had ik toch even de kroeg in kunnen gaan ofzo, dan had ik het op zijn minst tot een uur of 4-5 kunnen uithouden, en kunnen kijken of ik die laatste 3 uurtjes nog had kunnen opvullen (was wel lastig geweest met de nodige alcohol, waarschijnlijk).

Ik ben nu even in dubio: schijt aan het experiment (zonde, want wel érg snel), of kijken of ik dit op de een of andere manier even kan fixen (lastig).

Dat laatste zou inhouden dat ik straks even weer de sportschool in ga om te cardioën. Ik merkte gistermiddag namelijk dat ik na het sporten op een gegeven moment ergens een dipje qua moeheid kreeg. Toen heb ik me er niet aan overgegeven, maar wellicht dat ik hier met een extra ochtendtukkie nog wat extra slaap kan pakken... maarja, ik zou officieel wegens schema pas om 16.00 u weer op moeten, en dát zal lastig worden. Ik zou natuurlijk kunnen proberen om hoe dan ook (met powernap of niet) wakker te blijven tot mijn volgende bedtijd, wat 12 uur 's middags zou zijn op maandag. Maar dat betekent 26 uur lang opblijven, en ik weet niet of ik dat a) wel volhoud, b) of dit zinnig voor je lichaam is en c) eigenlijk of dit wel zinnig in het algemeen is :P

Word ik er wel gelukkig van om weer zo'n lange dag in te moeten gaan, om vervolgens om 12 uur 's middags op een snikhete kamer een gat in de dag te gaan slapen terwijl ik ook lekker buiten iets kan gaan doen met 35 graden? (dat laatste vond ik al een zorgwekkende constatering voordat ik aan het experiment begon ;)).

Ik neig nu iig heel erg naar: helaas, experiment mislukt. Helaas pindakaas.

Mijn twee voorlopige conclusies zijn:

• het is ten eerste al moeilijk om te switchen qua ritme
• dit experiment zou beter zijn, mits haalbaar, om tijdens een gewone werkweek te doen; of in elk geval je eerste paar dagen in plannen met veel actieve dingen. Je blijft dan bezig, en het risico is minder dat je op je bank of bed in slaap valt. Dit risico had ik van tevoren dus zwaaar onderschat.

Ik ga gewoon mijn ding maar weer doen; als jullie geen nieuwe posts meer zien, dan ben ik afgehaakt, lukt het me om toch weer terug in het schema te komen, dan zien jullie het vanzelf :P

Misschien hadden de mensen die me van tevoren zeiden dat het gekkenwerk was toch gelijk :P

The 28-hour experiment: dag 1 (vr/za) nl

Door LuNaTiC op zaterdag 20 juli 2013 11:15 - Reacties (11)
Categorie: the 28-hour day experiment, Views: 4.453

Geen idee waar dit over gaat? Lees dan eerst: Tomblog: The 28-hour day experiment

Zo, dag 1 zit erop. even een quick overview:

volgens schemawerkelijkconclusie
Opstaanvr 08.00 u vr 06.00 u2 uurtjes te vroeg
Bedtijdza 04.00 uza 03.00 u1 uurtje te vroeg
Opstaanza 12/13.00 uza 09.00 u3-4 uur te vroeg :o


Mijn nachtritme:

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/600598_10153030795110713_1086230558_n.jpg

Ik moest nog een dagje werken, dus kon nog niet meteen volgens schema om 8 uur opstaan. In plaats daarvan was ik iets voor zessen wakker, opgestaan en naar het werk gegaan. (slaapgrafiekje voor die nacht)

Dagje lekker gewerkt, het was lekker rustig, want ik had het meeste al afgerond en hoefde dus met name nog wat kleine dingetjesen & last minute verzoekjes af te handelen en mijn overdracht.

Eigenlijk was de eerste dag niet heel spannend, het is toch eigenlijk 'wat langer opblijven' dan normaal. En op een vrijdagavond gebeurt het natuurlijk wel vaker dat je langer op bent, even de kroeg in gaat enzovoorts.

Enige inkakkertje wat ik had was rond tienen, ik lag lekker op mijn hangmat de afscheidswedstrijd van Mark van Bommel aan het kijken en ik had een witbiertje erbij gepakt. Uiteindelijk opgelost door om 0.00 even anderhalf uur te gaan cardioën in de sportschool (lang leve onze gym, die 24/7, of 28/6 zo je wil :+, open is :P).

Uiteindelijk rond 3.00 u naar bed gegaan zoals je op het grafiekje ziet (om een beetje de ochtend te compenseren), en uiteindelijk vrij snel in slaap gevallen. Nog een keertje 's nachts wakker geworden (heel normaal voor mij), gelukkig weer vrij snel in slaap gevallen.

Duidelijk dat mijn biologische klok nog moet gaan wennen qua slaap: zoals altijd op zaterdag werd ik uit mezelf wakker rond negenen. Terwijl dat nu natuurlijk pas rond 12.00u/13.00u zou moeten zijn volgens het schema. Het lukte ook niet meer om in slaap te komen, dus ben er maar gewoon uitgegaan. Vandaag weer een lange dag voor de boeg, dus wellicht dat ik het vannacht kan inhalen.

Status lichamelijk
Voel me prima, ondanks minder slaap dan voorgeschreven voel ik me nu nog wakker en fit, ik ga zo even een uurtje cardioën in de sportschool en daarna even lekker chillen met een boek op het balkon, en dan zien we wel weer verder. Morgen weer een nieuwe post :)

Vooruitzicht voor dag 2 (za/zo):

volgens schema
Bedtijdzo 08.00 u
Opstaanzo 16/17.00 u


Keep you updated!

The 28-hour day experiment nl

Door LuNaTiC op donderdag 18 juli 2013 15:42 - Reacties (23)
Categorie: the 28-hour day experiment, Views: 8.260

'The 28-hour day experiment zeg je? Huh? Wah? Explain!'

Wat houdt 'the 28-hour day experiment' in?

Het experiment dat ik ga houden, is gebaseerd op het 28-hour day principe (duh!). Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord, inclusief mijzelf tot voor kort. Waarschijnlijk is het nog het meest gepopulariseerd door de site xcd (klik voor volledige comic):

http://imgs.xkcd.com/comics/28_hour_day.png

Zoals je kunt lezen via de eerder genoemde site, leven we normaal gesproken in dagen van 24 uur. Nu stoppen we alles in 28 uur, wat de week effectief even lang houdt (namelijk 168 uur lang), alleen verdeeld over zes dagen in plaats van zeven.

En de voordelen daarvan zijn...?

Nou, voor een slechte slaper als ik zou het weleens handig kunnen zijn! Als je 's avonds en 's nachts lang wakker kan blijven, maar wel gewoon weer op tijd op moet, kunnen de nachtjes nog weleens kort zijn. En dat went wel een beetje, maar nooit helemaal. Wellicht kan ik wat overweg met een kortere slaap dan de gemiddelde mens, maar een zekere mate van brakheid is er vaak wel.

Dus langere dagen, langere tijd om echt moe te worden en makkelijker in slaap te vallen, daarnaast nog eens een langere tijd om te kunnen slapen. Sounds pretty good!

Pretty good? Too good to be...?

Eh ja, misschien te mooi om waar te zijn. Uiteraard zijn er ook nadelen. Alle dagen verschuiven ietwat, dus het komt voor dat je soms ook 's nachts leeft. En je sociale omgeving past haar agenda niet zomaar aan. Gelukkig is het schema met name in het weekend goed uitgekiend.

Daarnaast is het niet vol te houden tijdens je normale werkweken (ik heb een flexibele werkgever, maar dit is lastig te verkopen ;)). Daarom doe ik het tijdens m'n vakantie, en blijft het bij een experiment, hoe goed het ook moge uitpakken.

Maar toch... Waarom in godsnaam?

Waarom likt een hond aan z'n ballen? Omdat ie het kan!

Maar serieus: echt omdat het kan. Het lijkt me een leuk experiment. Ik hoef niets deze vakantie, ik ga nergens heen, hoef met niemand rekening te houden, kan het dus helemaal inrichten zoals ik het wil. De wisselende dagen en nachten en een ander leefritme lijken me een grappig iets om die sleur van drie weken niets doen een beetje te doorbreken.

Hoe ga je het aanpakken?

Dit is het schema wat ik voor ogen heb (klik voor volledige schema):

https://pbs.twimg.com/media/BPUUIEfCYAAY9HJ.jpg:large

Gevonden na een Google-searchje. Denk dat dit prima aansluit. Enige aanpassing is wellicht het aantal uur slaap: ik heb op sommige sites gelezen dat 9 uur slaap beter werkt dan 8 uur. Hangt er dus een beetje vanaf hoe het verloopt!

Zoals gezegd ga ik het experiment tijdens mijn vakantie houden. Minimaal een weekje, maximaal twee. De derde week ga ik zeer waarschijnlijk benutten om toch langzaam weer m'n ritme terug te krijgen (dit is wat veel mensen meteen vragen: hoe ga je daarin terugkomen?? Om eerlijk te zijn, in mijn vakanties raak ik hoe dan ook uit mijn ritme, dus dit is voor mij niet zo'n issue :)).

Verder lijkt me dit een prima schema. Ik kan aankomende vrijdag al beginnen; volgens het schema moet ik om 8 uur/9 uur op. Aangezien het m'n laatste werkdag is, sta ik tussen 6 - 7 uur op. Dan wordt het even een lang nachtje tot 4 uur 's nachts (doch prima haalbaar volgens mij), om vervolgens om 12.00 - 13.00 uur weer op te staan. Na de drukke laatste weken en de lange vrijdag haal ik dat denk ik wel :P

Zoals je in het schema kunt zien is er voldoende ruimte in de weekenden om overdags en 's nachts actief te zijn. Oftewel, wanneer iedereen anders ook vrij is en je ook nog de kroeg in kan. Rest van de week is wat raarder: maar dat is dus geen probleem.

Uitdagingen?

Het is niet echt 'natuurlijk', dwz wat we gewend zijn, dus ik zal het schema strict bij moeten gaan houden. Wekker zetten wanneer ik moet gaan slapen en wanneer ik op moet. Soms zal het kunnen zijn dat je wegens afspraken en sociale verplichtingen toch moet afwijken van het schema. Het streven is echter om dit zo min mogelijk te hebben, het blijft immers vakantie, niets moet! :7

Verder nog doelen deze vakantie?

Uh, een paar:
  • Minimaal 1 keer per dag sporten.
Ik heb immers geen verplichtingen, hoef niets. Maar ik moet mijn oude sportritme weer oppakken. Heb nu geen smoesjes en excuses meer dat ik moe terugkom van werk, of geen zin heb. De dagen zijn langer, dus ik zal ze moeten vullen. Dan maar meteen nuttig. :P Heb de hele dag om weer bij te komen! In combinatie met een weer wat strakker dieet: wat minder eten. Wel iets meer kleinere porties over de dag verdeeld. En soms stiekem toch een witbiertje hoor. :9 :P
  • Een paar boeken uitlezen.
Ik heb er nog zoveel op mijn lijstje staan en ik ben er zo slecht in. Maar ik heb onlangs een dikke hangmat op het balkon aangeschaft en dat is toch wel erg relaxed om in te hangen en in te lezen. Doel is om toch 2 boeken per week te lezen, zo niet meer. Ik zet voorzichtig in, ook omdat er nogal dikke pillen op de to do list staan, en ze lezen zeker niet allemaal zo licht weg ;)
  • Een goeie seriemarathon houden
Tsja, naast het sporten en lezen, toch ook even lekker passief wat series wegkijken. Voor de afwisseling. Ik blijf immers een seriejunkie. Daarnaast een prima tijdverdrijf om op de dagen weg te kijken wanneer ik wakker moet blijven in de nachtelijke uurtjes. Zat series staan, kom eerder tijd tekort. First challenge: The West Wing.

En verder?

Dat was het voor nu! Ik hoop de komende tijd in korte blogpostjes bij te houden wat mijn ervaringen zijn. Hoe ik me voel, of het vol te houden is. Ben erg benieuwd of het mijn humeur en fitheid verbetert en of ik er meer energie van krijg. Al blijft het lastig conclusies te trekken adhv een of twee weken. Daarnaast moet ook niet onderschat worden: het is tijdens vakantie, het maakt natuurlijk een wereld van verschil of je ook nog gewoon moet werken in dit weekschema. Maar goed, daar zullen we wel nooit achterkomen :)

Keep you updated! Heb je dit zelf al eens gedaan? Deel vooral je ervaringen, tips & tricks!

Opgeruimd staat netjes! nl

Door LuNaTiC op zaterdag 28 augustus 2010 16:09 - Reacties (14)
Categorie: -, Views: 5.236

Naast mijn vele goede eigenschappen ( ;) ), bezit ik uiteraard ook een paar minder goede. Zo ben ik nogal chaotisch, ben ik soms wat laks, vergeet ik nogal veel en heb ik een vrij extreme drang om zoveel mogelijk te bewaren. Als je al deze eigenschappen bij elkaar optelt, krijg je een niet al te beste organisatie af en toe.

Klinken sommige dingen je bekend in de oren? Dan zal dat ook wel het geval zijn voor één van de volgende voorbeelden. Het vergeten van dingen betekent in de praktijk dat ik alles moet opschrijven of beter nog, als een taak of reminder in mijn telefoon moet zetten. Het is echt geen onwil, maar als ik er geen notitie van maak, dan gaat het net zo snel weer uit m’n hoofd. Als iemand geld van me leent, zeg ik er meteen bij als disclaimer: “Help het me alsjeblieft herinneren dat je geld van me krijgt, want ik vergeet het echt! En dat is niet expres, maar kan er gewoon niets aan doen!”. Andersom is dit overigens ook het geval: ik weet zeker dat ik door al die jaren heen hier en daar nog wel wat bedragen open heb staan waar ik behoorlijk wat weekendjes goed van kan stappen ;) (over m’n dvd-collectie maar niet te beginnen...). Op m’n werk moet ik constant opletten om verzoeken te vertalen naar concrete taken op een to-do list, want anders wordt het niets ;)

Dan mijn bewaarneurose. Ik heb geen idee waar dit vandaan komt en hoe het ooit is begonnen. Ik heb Ordnermappen vol met papieren van járen geleden. En dan heb ik het niet over alleen belangrijke papieren, maar ook bijvoorbeeld over aankoopbonnen van boeken uit 2000. Hetzelfde geldt voor kleding, oude vodden die ik niet meer zou durven dragen anno 2010, liggen vast nog wel ergens in een doos. Zeker als je ook nog eens een jojo bent qua gewicht zoals ik, is het verleidelijk om jezelf wijs te maken dat je sommige kleding beter maar kunt bewaren. Want over x tijd ben je inmiddels y kilo kwijt (of dat zit er dan aan, afhankelijk of je jojo op- of uitgerold is). Dan kun je het immers gewoon weer aan!

Ook digitaal werkt dit door. Mailtjes van 2003 op archief. Zelfs IRC chatlogs van jaren terug heb ik nog wel ergens staan. Je vraagt je in godsnaam af wat je er mee moet. Kan het ooit nog van pas komen? Unlikely. Maar toch. Films, series. Ik brandde ze allemaal op cd, later op dvd. Tegenwoordig heb ik dat gelukkig wel afgeleerd. Het is immers steeds makkelijker om alles opnieuw te downloaden, dus waarom nog opslaan.

Thuis is er nog wel mee te leven, maar op je werk is het soms om gek van te worden. Mijn inbox is een zooitje, mijn harde schijf zonodig nog erger. Qua structuur is het om te huilen. Ironisch genoeg heb ik regelmatig complimentjes gekregen dat mijn teksten en documenten qua structuur en overzichtelijkheid zo helder zijn. Waarom ik dit niet voor elkaar krijg voor de bovengenoemde dingen, het is me een raadsel.

Gelukkig merk ik wel verbetering langzamerhand. Ik probeer mezelf steeds meer aan te leren om mijn bewaardrang te beperken. Toen ik bijna twee jaar terug verhuisde, heb ik de vuistregel gebruikt om alles wat ik zeker één tot twee jaar niet heb gebruikt, of nodig heb gehad, gewoon in een vuilniszak te stoppen en niet meer naar om te kijken. Het was lastig, ik geef het toe, maar toen het eenmaal weg was, gaf het me een goed en opgeruimd gevoel. In m’n oude kamertje van krap 20m2 was het regelmatig een rommeltje (alleen doordeweeks, ik had dan nog wel het ‘eergevoel’ om het netjes aan de kant te hebben als er vrienden langskwamen in het weekend ;) ). Nu woon ik in m’n nieuwe huis met 70m2 en stuk royaler (al krijg je met meer ruimte ook weer meer spullen... zucht...). Het is wel een stuk makkelijker opgeruimd te houden met meer (opberg)ruimte.

Per 1 september begin ik met een nieuwe baan. Dit betekent dat ik de laatste tijd vooral bezig ben geweest met de overdracht. Ik kon me eindelijk goed uitleven om eens goed te snijden in al m’n documenten.Er stonden veel documenten die je toch maar bewaarde onder het mom van ‘je weet maar nooit’. Ik denk dat ik 75% heb kunnen shift-deleten. Rest allemaal mooi gekopieerd naar de algemene schijf en klaar is kees. Alle relevante mails doorgestuurd en daar is de kous mee af. Bij mijn nieuwe baan heb ik me al voorgenomen om eindelijk eens systeem aan te brengen door een bepaalde workflow aan te leren en wel vanaf het begin. The trusted trio lijkt me een uitstekend uitgangspunt.

Ik moet zeggen, het geeft rust als je eenmaal orde op zaken stelt. Vanmiddag nog even mijn twitteraccount onder handen genomen. Van bijna 500 following heb ik mijn lijst tot 200 following teruggebracht. Op den duur kan daar vast nog meer geschrapt worden, maar voorlopig is het al een stuk beter te behappen. Tenslotte iedereen mooi in lists ingedeeld, zodat we met behulp van software als Tweetdeck nog meer overzicht kunnen krijgen.

Nu ik zo mijn eerste alinea teruglees, ben ik nog niet echt teruggekomen op ‘chaotisch’ en ‘laks’. Ik denk eigenlijk dat dit voortkomt uit mijn moeite met dingen op orde te krijgen. Als je alles maar bewaart, niet goed ordent, dan word je vanzelf wel chaotisch. Hoe chaotischer je wordt, hoe meer dingen je ook vergeet. Je wordt laks, omdat je geen duidelijke structuur hebt waar je je aan kunt houden. Ik probeer steeds meer dingen die ik moet doen als taken op een to-do list te zetten en deze ook echt uit te voeren. Vroeger ging al m’n post op de grote hoop en eens in de zoveel tijd ging ik het eens uitzoeken. Soms niet handig met bepaalde facturen. Nu heb ik twee postvakjes. Ik open alles wat ik krijg, en dan gaat het ofwel in ‘archiveren’ ofwel in ‘actie’. In het weekend ga ik eerst alle acties afhandelen, vervolgens ga ik alles mooi archiveren. In de welbekende Ordnermappen, maar dit keer ook met tabjes. Zo blijft het goed verdeeld en is het ook makkelijk in chronologische volgorde terug te vinden.

Heb je net als ik ook moeite met bovenstaande zaken? Of juist totaal niet? Ik ben benieuwd naar jouw praktische tips & tricks die het allemaal wat makkelijker maken om wat meer structuur te krijgen in je leven :)

Hyves ergernissen

By LuNaTiC on Saturday 19 December 2009 15:32 - Comments (36)
Category: -, Views: 8.591

Nee, ik dans niet in m’n ondergoed als niemand kijkt. Ook ben ik niet uitgenodigd voor een etentje in het Witte Huis. En nee, ik kan het volkslied van Timboektoe niet zingen. Alleen al omdat Timboektoe geen volkslied heeft, AANGEZIEN HET NIET EENS EEN LAND IS.

Bovenstaande zijn enkele voorbeelden die ik in de afgelopen dagen ontving van mensen uit m’n contactlijst die me uitnodigden voor de gadget ‘What’s your street reputation’. Was ik blij dat ik eindelijk de laatste achtergebleven spetters heb kunnen ontwijken van de Buddypoke-diarree, nu is het schijnbaar hip om een ‘street reputation’ gadget op je profiel hebben. Want het is natuurlijk heel nuttig om te weten hoe je vrienden de meest volslagen idiote, onwaarschijnlijke en onjuiste vragen beantwoorden over je.

Hyves is op zich een heel leuk medium en dat meen ik echt. Leuk om oude vrienden, uit het oog verloren ex-collega’s en klasgenoten terug te vinden. Ook is het een ontzettend laagdrempelige manier om mensen die je bijvoorbeeld in de kroeg ontmoet hebt toe te voegen en nog eens na te babbelen over hoe gezellig het gisteren was. Ik kan terecht zeggen dat het mijn vrienden- en kennissenkring wel verbreed heeft over de afgelopen jaren.

Helaas kleven er ook enkele nadelen aan:

FWD: FWD: FWD:

Waarom nog spammen via mail, als het ook over Hyves kan? “FWD: Namenspel, lachen joh!” Een quote:
Probeer dit even uit!
Dit is een namenspel...

Neem de lijst met namen door.
Kies 'doorsturen'.
Als jouw naam op de lijst staat, zet er dan een
sterretje achter. Als je naam er niet tussen staat,
schrijf hem er dan bij, alfabetisch en zonder ster.
Stuur de mail door aan iedereen in je vrienden lijst
Stel geen vragen. Je zal later zien, wat er gebeurt.
Dit is echt tof!
Wat er gebeurt? Er gebeurt natuurlijk helemaal niets. Het enige wat ik zie, is een namenlijst met mensen die zo stupide zijn om die kansloze shit door te sturen. Ik kan eruit opmaken dat de Danielle’s, Jolanda’s en Monique’s (vier sterretjes) niet de meest heldere lichten zijn. Onbetwiste koploper is overigens Maureen, met zeven sterren. Ik wist niet eens dat er zoveel mensen Maureen heetten. Het is een kleine sample size, maar als dit een statistisch voorteken is, dan schrap ik Maureen maar even van mijn shortlist van babynamen af.

Sanne nodigt je uit voor de weggelopen puppy hyve


Nog zoiets, kunnen we even optyfen met al die kuthyves die je zelf hebt opgericht? Nee ik wil niet lid worden van de weggelopen puppy hyve. Wat voor voordeel levert me dat nu weer op (of voor een weggelopen puppy for that matter)? Je schiet er geen fuck mee op! Wil je je solidair tonen met weggelopen puppy’s? Ik ben al enkele jaren lid van WNF die trouw enkele euro’s per maand van m’n rekening afschrijven. Werkt volgens mij veel beter. Overigens ook ooit eens laten ompraten door een schattig meisje met grote puppy-ogen, dat dan weer wel.

Fijn kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!

Ja wtf, moet dat nou weer zo? Ten eerste geef ik geen fuck om de kerst. Oud & nieuw vind ik dan altijd nog wel gezellig, onder vrienden en in de kroeg. Voor de rest mag kerst van mij gestolen worden. Inclusief die achterlijke traditie van kerstkaarten. Maar als je dan toch te gierig bent om kerstkaarten te kopen, te lui om te schrijven en versturen, vervuil dan alsjeblieft ook m’n inbox niet met de digitale groeten. Bel/sms me dan, doe ze IRL. Waar e-cards de luie variant was van de fysieke kerstkaart, is de hyves PM de nieuwe luie variant van de e-card.

Mafia wars

Zijn die text based spelletjes nou nog steeds zo populair? Ik heb sowieso nooit echt gesnapt waar die fascinatie vandaan kwam, maar ik ken lui die verslaafder zijn aan die mafia spelletjes dan een heavy World of Warcraft addict. Maar nee, ik wil niet lid worden van je ‘Mafia mob’. Ik werd serieus toegevoegd door iemand die ik in 2003 eens heb ontmoet op een camping in fucking Blanes. Ooit eens op MSN toegevoegd, nooit meer wat van gehoord, maar blijkbaar goed genoeg om gerecruiteerd te worden voor een dom tekstpelletje. Get a life en ga wat nuttigs doen, of speel dan in elk geval een echt spel. Welkom in 2009, oplazeren met je text based spellen!

Misc

Bovenstaande voorbeelden zijn regelmatig terugkerende ergernissen. Zo nu en dan heb je nog de incidentele hoaxes (joah, echt waar betaalt Bill Gates je wel voor het doorsturen van dit mailtje, ik heb al 10.000 gulden mogen bijschrijven (notice de gulden :') !). Ook heb ik een hyves ‘vriend’ waarvan ik vermoed dat hij voor Jensen werkt. Bij Jensen hebben ze zo’n hi-la-risch stukje waarin oude internetgrappen met een lachband nieuw leven ingeblazen worden. Hij stuurt namelijk altijd precies dezelfde ‘grappige’ plaatjes die ik in 1999 al via de mail rondgestuurd kreeg . Je weet wel, van die typische humor/onzin.com plaatjes. Ik zit er aan te denken om al die lui eens wat typische 4chan /b/ dingen te forwarden. En dan de ook echt de zieke shit. Zouden ze dan stoppen?

En alsof de duivel ermee speelt: net nu ik inspiratie tekort kom om een afsluitende alinea te schrijven, krijg ik via m’n iPhone een push bericht van Hyves. En omdat plaatjes meer zeggen dan woorden:

http://farm3.static.flickr.com/2698/4197525826_2972493a4f_o.jpg

Zak toch in de stront met je kudt berichtjes!